28 Σεπτεμβρίου 2012

Βραδιά του Ερευνητή 2012!Μια όμορφη φθινοπωρινή βραδιά με πειράματα, παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Περίπτερο 3 της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία στις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.

Η φετινή εκδήλωση με τίτλο «European Research in Cyprus» (Eurecy), περιλαμβάνει σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28Σεπτεμβρίου 2012,μεταξύ των ωρών 18:00-24:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Βραδιά τελεί υπό την αιγίδα των Έντιμων Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Πολιτισμού.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κύπριους ερευνητές και το έργο τους σε μια εορταστική και φιλική ατμόσφαιρα. Στα περίπτερα της φετινής εκδήλωσης, ερευνητές θα παρουσιάσουν ερευνητικές τους εργασίες, θα ενημερώσουν το κοινό για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και για τις καθημερινές, πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε ερευνητικά πειράματα και ο καθένας να γίνει για μια βραδιά ερευνητής!

Κατά τη διάρκεια της Βραδιάς, θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός «S-Factor», που στόχο έχει την προώθηση της επικοινωνίας της επιστήμης ανάμεσα στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Μέσα από το Διαγωνισμό, οι μαθητές καλούνται να ασχοληθούν με ένα επιστημονικό φαινόμενο και να βρουν ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο για να το παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό μέσα σε χρόνο τριών λεπτών. Παράλληλα, θα γίνει πραγματοποιηθεί και η τελετή βράβευσης των φοιτητών των οποίων οι ερευνητικές εργασίες διακρίθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού του Ιδρύματος«Φοιτητές στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2011-2012».

Η Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, με τα τηλεσκόπιά της, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να εξερευνήσει τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της Λευκωσίας.

Παράλληλα, στην Ευρωπαϊκή Γωνιά θα παρέχεται ενημερωτικό υλικό και σχετικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας.

Να είστε όλοι εκεί!

Για να δείτε το τηλεοπτικό σποτ της «Βραδιάς του Ερευνητή 2012», παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ.

Πληροφορίες σχετικά με την περσινή εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2011» μπορείτε να βρείτε στη σύνδεση: http://sciencerevealed2011.blogspot.com/.


Επικοινωνία:
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Τηλ: 22205000
Τηλ/πο: 22205001
Λεωφόρος Στροβόλου 123,
2042 Λευκωσία, Κύπρος
Ιστοχώρος:www.research.org.cyΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου